MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ
MADDE 1 – TARAFLAR
SATICI
Adı: Live-Cell Agency (Live-Cell Group’a bağlı bir iştirak)
Adres: Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara
Web Sitesi: www.livecellagency.com
E-mail: info@livecellagency.com
Telefon: 0507 572 0657
Bundan sonra “SATICI” olarak anılacaktır.
ALICI
Adı, Soyadı/Unvanı:
Adres:
Telefon:
E-Posta:
Bundan sonra “ALICI” olarak anılacaktır.
MADDE 2 – SÖZLEŞMENİN KONUSU
İşbu sözleşmenin konusu, ALICI’nın SATICI’ya ait www.livecellagency.com internet sitesinden elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen ve www.livecellagency.com internet sitesinde belirtilen satış fiyatı ile mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. ALICI, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal/hizmeti sipariş verdiğini işbu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder.
MADDE 3 – GENEL HÜKÜMLER
3.1. İşbu sözleşme konusu hizmetler; SATICI'nın www.livecellagency.com adlı web sitesi üzerinden sunmuş olduğu Performans Pazarlama, Sosyal Medya ve İçerik Yönetimi, No-Code, with Code Teknolojileri, Yapay Zeka Entegrasyonları, Web Hizmetleri gibi hizmetler ve bu site üzerinden yürütmüş olduğu her türlü satış ve ticari faaliyettir.
3.2. ALICI, satın almış olduğu hizmet karşılığı kredi kartı veya diğer ödeme yöntemlerini kullanabilir.
3.3. ALICI, kredi kartı veya mobil ödeme ile hizmet satın alınması aşamasında kendisi tarafından verilen bilgilerin, otomatik yenileme yapılması amacıyla SATICI’ya ait veri tabanına kayıt edilmesine onay verdiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
3.4. ALICI, www.livecellagency.com sitesindeki hizmetlerin nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile teslimata ilişkin tüm ön bilgiler konusunda bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. ALICI tarafından satın alınan hizmet paketleri otomatik olarak, işleme onay verdiği anda aktif olacaktır.
3.5. Teslimat; ALICI'nın satışa onay vermesi ve kredi kartından tahsilat yapılmasından itibaren en kısa sürede yapılır. SATICI, mal/hizmetin siparişinden itibaren 1 (Bir) gün içinde mal/hizmeti teslim etmeye başlar ve bu süre içinde yazılı bildirimle ek 10 (on) günlük süre uzatım hakkını saklı tutar. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilirse, SATICI mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
3.6. Teslimden sonra mal/hizmetin özenle korunması borcu, ALICI'ya aittir. Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Mal/hizmetin tesliminden sonra ALICI'ya ait kredi kartının ALICI'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun mal/hizmet bedelini SATICI’ya ödememesi halinde, ALICI kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla mal/hizmeti 3 (Üç) gün içinde SATICI'ya göndermekle yükümlüdür.
3.7. SATICI, sözleşme konusu mal/hizmetin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun şekilde teslim edilmesinden sorumludur. SATICI, cayma beyanının kendisine ulaşmasından sonra 10 (on) gün içinde mal/hizmet bedelini iade eder. Mal/hizmeti 20 (yirmi) gün içinde iade alır.
3.8. Mal/hizmetin cinsi, türü ve tüm vergiler dâhil satış bedeli gerek bu sözleşmede gerekse işbu sözleşmenin ayrılmaz parçası sayılan, destek birimi ile yapılan görüşmede ve/veya ön bilgilendirme kısa mesajında ve/veya linkinde ve/veya gerekse www.livecellagency.com adlı web sitesindeki mal/hizmet tanıtım sayfasında yer alan bilgilerde belirtildiği gibidir.
3.9. ALICI’nın, kredi kartı ile ve taksitle alışveriş yapması durumunda, seçmiş olduğu taksit biçimi geçerlidir. Taksitlendirme işlemlerinde, ALICI ile kart sahibi banka arasında imzalanmış bulunan sözleşmenin ilgili hükümleri geçerlidir. Kredi kartı ödeme tarihi banka ile ALICI arasındaki sözleşme hükümlerince belirlenir. ALICI, ayrıca bankanın gönderdiği hesap özetinden taksit sayısını ve ödemelerini takip edebilir.
3.10. ALICI, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir; doğacak masrafları ve vekalet ücretini ALICI’dan talep edebilir ve her koşulda ALICI’nın borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI'nın oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder.
3.11. ALICI, işbu sözleşme tarafı SATICI’nın her türlü reklam, tanıtım ve yapmış olduğu ve/veya ileride yapacağı her türlü kampanyalara ait bilgi elektronik iletilerinin kendisine ulaşmasını kabul beyan ve muvafakat etmektedir.
3.12. SATICI, sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin; mücbir sebepler veya nakliyeyi engelleyen hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi, yangın, deprem, sel baskını gibi olağanüstü durumlar nedeni ile imkansızlaştığı hallerde ve haklı bir nedenle sözleşme konusu mal ya da hizmeti tedarik edilemeyeceğinin anlaşılması halinde sözleşme konusu mal ya da hizmeti süresi içinde teslim edemezse, durumu ALICI'ya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde ALICI siparişin iptal edilmesini, sözleşme konusu mal ya da hizmetin varsa emsali ile değiştirilmesini ve/veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi haklarından birini kullanabilir. ALICI'nın siparişi iptal etmesi halinde ödediği tutar ödediği şekilde kendisine geri ödenir. ALICI'nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, mal ya da hizmet tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olduğundan, ALICI, olası gecikmeler için SATICI'nın herhangi bir şekilde müdahalede bulunmasının mümkün olamayacağını ve SATICI tarafından kredi kartına iade edilen tutarın banka tarafından ALICI hesabına yansıtılmasının iade tarihinden itibaren ortalama 2 ile 3 haftayı bulabileceğini şimdiden kabul etmektedir.
MADDE 4 – CAYMA HAKKI
4.1. ALICI, sözleşme konusu mal/hizmetin tesliminden, üyelik paketi ise üyeliğe onay verdiği tarihten itibaren 7 (yedi) gün içinde cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanılması için aynı süre içinde SATICI’nın müşteri hizmetlerine e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması ve mal/hizmetin 3.12. madde hükümleri çerçevesinde ve işbu sözleşmenin ayrılmaz parçası olan ve www.livecellagency.com web sitesinde yayınlanmış olan bilgiler gereğince, kullanılmamış olması şarttır. Cayma hakkına ilişkin ihbarın ulaşmasını takip eden 7 gün içinde mal/hizmet bedeli ALICI’ya iade edilir ve 20 (yirmi) günlük süre içinde mal/hizmet iade alınır.
4.2. Sözleşmenin haksız nedenle feshi ve/veya sözleşmeye konu hizmetin kullanılması ile tüketilmesi halinde herhangi bir iade söz konusu olmayacaktır.
4.3. ALICI; işbu sözleşmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce, SATICI tarafından tüketiciye verilmesi gereken adres, siparişi verilen mal/hizmete ait temel özellikler, mal/hizmetin vergiler dâhil fiyatı, ödeme ve teslimat bilgileri ile cayma hakkına ilişkin bilgileri de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur. (Türkiye içerisinden satın alınan mal ve hizmetler için tüm vergiler dahildir. Türkiye’den yurtdışına verilen siparişler için ülke gümrüğünden, vergisel ya da banka uygulamalarından kaynaklı her türlü gümrük bedeli, KDV ve benzeri durumlardan oluşabilecek ücretler dahil değildir.)
4.4. Sözleşme konusu mal veya hizmetin teslimatı için mal veya hizmet bedelinin ALICI’nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle mal veya hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilirse, SATICI mal veya hizmet teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
MADDE 5 – GÜVENLİK- GİZLİLİK, KİŞİSEL BİLGİLER, ELEKTRONİK İLETİŞİMLER VE FİKRİ-SINAİ HAKLAR İLE İLGİLİ KURALLAR
www.livecellagency.com’da bilgilerin korunması, gizliliği, işlenmesi-kullanımı ve iletişimler ile diğer hususlarda aşağıda cari esasları belirtilen gizlilik kuralları-politikası ve şartlar geçerlidir.
5.1. ALICI tarafından www.livecellagency.com’a girilen bilgilerin ve işlemlerin güvenliği için gerekli önlemler, SATICI tarafındaki sistem altyapısında, bilgi ve işlemin mahiyetine göre günümüz teknik imkanları ölçüsünde alınmıştır. Bununla beraber, söz konusu bilgiler ALICI cihazından girildiğinden ALICI tarafında korunmaları ve ilgisiz kişilerce erişilememesi için, virüs ve benzeri zararlı uygulamalara ilişkin olanlar dahil, gerekli tedbirlerin alınması sorumluluğu ALICI’ya aittir.
5.2. ALICI’nın sair suretle verdiği kişisel veri ve ticari elektronik iletişimlerine dair izin-onaylarının yanı sıra ve teyiden; ALICI’nın www.livecellagency.com’a üyeliği ve alışverişleri sırasında edinilen bilgileri SATICI, dahil olduğu Live-Cell Agency mevcut ve ilerideki iştirakleri, bağlı şirketleri, ortakları, halefleri ve/veya bunların belirleyecekleri üçüncü kişiler/kuruluşlar tarafından muhtelif ürün/hizmetlerin sağlanması ve her türlü bilgilendirme, reklam-tanıtım, iletişim, promosyon, satış, pazarlama, mağaza kartı, kredi kartı ve üyelik uygulamaları amaçlı yapılacak elektronik ve diğer ticari-sosyal iletişimler için, belirtilenler ve halefleri nezdinde süresiz olarak veya öngörecekleri süre ile kayda alınabilir, basılı/manyetik arşivlerde saklanabilir, gerekli görülen hallerde güncellenebilir, paylaşılabilir, aktarılabilir, transfer edilebilir, kullanılabilir ve sair suretlerle işlenebilir. Bu veriler ayrıca kanunen gereken durumlarda ilgili Merci ve Mahkemelere iletilebilir. ALICI, kişisel olan-olmayan mevcut ve yeni bilgilerinin, kişisel verilerin korunması hakkında mevzuat ile elektronik ticaret mevzuatına uygun biçimde yukarıdaki kapsamda kullanımına, paylaşımına, işlenmesine ve kendisine ticari olan-olmayan elektronik iletişimler ve diğer iletişimler yapılmasına muvafakat ve izin vermiştir.
5.3. ALICI, SATICI’ya belirtilen iletişim kanallarından ulaşarak veri kullanımı-işlenmelerini ve/veya aynı kanallardan ulaşarak ya da kendisine gönderilen elektronik iletişimlerdeki red hakkını kullanarak iletişimleri her zaman için durdurabilir. ALICI’nın bu husustaki açık bildirimine göre, kişisel veri işlemleri ve/veya tarafına iletişimler yasal azami süre içinde durdurulur; ayrıca dilerse, hukuken muhafazası gerekenler ve/veya mümkün olanlar haricindeki bilgileri, veri kayıt sisteminden silinir ya da kimliği belli olmayacak biçimde anonim hale getirilir. ALICI isterse kişisel verilerinin işlenmesi ile ilgili işlemler, aktarıldığı kişiler, eksik veya yanlış olması halinde düzeltilmesi, düzeltilen bilgilerin ilgili üçüncü kişilere bildirilmesi, verilerin silinmesi veya yok edilmesi, otomatik sistemler ile analiz edilmesi sureti ile kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz, verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebi ile zarara uğrama halinde giderilmesi gibi konularda SATICI’ya her zaman yukarıdaki iletişim kanallarından başvurabilir ve bilgi alabilir. Bu hususlardaki başvuru ve talepleri yasal azami süreler içinde yerine getirilecek yahut hukuki gerekçesi tarafına açıklanarak kabul edilmeyebilecektir.
5.4. www.livecellagency.com’a ait her türlü bilgi ve içerik ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kısmen/tamamen kullanımı konusunda; SATICI’nın anlaşmasına göre diğer üçüncü şahıslara ait olanlar hariç; tüm fikri-sınai haklar ve mülkiyet hakları SATICI’ya ve Live-Cell Agency’ye aittir.
5.5. SATICI yukarıdaki konularda gerekli görebileceği her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar; bu değişiklikler SATICI tarafından www.livecellagency.com’da veya diğer uygun yöntemler ile duyurulduğu andan itibaren geçerli olur.
5.6. www.livecellagency.com’dan ulaşılan diğer sitelerde kendilerine ait gizlilik-güvenlik politikaları ve kullanım şartları geçerlidir, oluşabilecek ihtilaflar ile menfi neticelerinden SATICI sorumlu değildir.
5.7. SATICI, sözleşme konusu mal ya da hizmeti tedarik edemeyeceğinin anlaşılması halinde, bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç (3) gün içinde açık bir şekilde ALICI’yı kanuna uygun yöntemle bilgilendirmek ve sözlü/yazılı onayını almak kaydıyla, eşit kalite-fiyatta başka bir mal/hizmeti tedarik edebilir ve sözleşme konusu taahhüdünü bu suretle yerine getirmiş sayılır. ALICI söz konusu onayı verip vermemekte her bakımdan serbesttir ve onay vermediği hallerde sipariş iptaline (sözleşme feshine) ilişkin akdi-kanuni hükümler uygulanır.
MADDE 6 – YETKİLİ MAHKEME
6.1. İşbu sözleşmede çıkabilecek uyumsuzlukların çözümünde Ankara Mahkemeleri ve Ankara İcra Daireleri yetkilidir.
SATICI
Live-Cell Agency (Live-Cell Group’a bağlı bir iştirak
ALICI
[Adı, Soyadı/Unvanı]
Tarih: [Tarih]
İmza: [İmza]
Bu Mesafeli Satış Sözleşmesi, Live-Cell Agency tarafından sunulan dijital pazarlama hizmetleri için geçerlidir ve ALICI’nın elektronik ortamda onayı ile yürürlüğe girer.
PARTNER PROGRAM SÖZLEŞMESİ
MADDE 1 – SÖZLEŞMENİN TARAFLARI
A) FİRMA
Live-Cell Agency
Adres: Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara
Vergi Dairesi: Çankaya Vergi Dairesi
Vergi Kimlik No: [Vergi Kimlik Numarası]
(Bundan sonra “Live-Cell Agency” olarak anılacaktır.)
B) PARTNER
Firma Adı: [Partner Adı]
Adres: [Partner Adresi]
(Bundan sonra “PARTNER” olarak anılacaktır.)
MADDE 2 – SÖZLEŞMENİN KONUSU
2.1- Live-Cell Agency'nin www.livecellagency.com adresinde PARTNER’ın kullanımına sunduğu hizmetlerin kullanımı ve PARTNER’ın yeniden satıcı olarak Live-Cell Agency’ye yönlendirdiği, satın aldığı hizmetlerin elektronik ortamda alışveriş, ürün fiyatı bilgileri alma, elektronik posta, finansal işlemler için elektronik ortamda ödeme araçları ile ilgili ödeme koşulları, gizlilik, çalışma yöntemi, mücbir sebep, sözleşmenin devri, feshi, uyuşmazlıkların çözümü ile ilgili kuralları ve Live-Cell Agency ile PARTNER’nin yükümlülüklerini belirler.
MADDE 3- PARTNERLİK SİSTEMİ
3.1- PARTNER, Live-Cell Agency'nin uygun gördüğü ön şartlara sahip, Live-Cell Agency'nin sunduğu PARTNER hizmetlerinden herhangi birinin alımını gerçekleştirmiş, Live-Cell Agency'nin talep ettiği evrakları ve sözleşmeleri Live-Cell Agency'ye ulaştırmış ve gerekli incelemede PARTNERlık için yeterli bulunmuş ise Live-Cell Agency tarafından PARTNER olarak atanacaktır.
3.2- PARTNER firma, Live-Cell Agency tarafından belirlenecektir. (PARTNER başka bir firmaya PARTNERlık veremez.)
3.3- PARTNER, müşteri ile arasında üyelik gerektiren servislere bağlanabilmesi için gerektiği durumlarda kullanıcı adı ve şifresini paylaşmak zorundadır.
3.4- Live-Cell Agency, PARTNER aracılığı ile verdiği hizmeti başka PARTNER’a devredemez.
3.5- Live-Cell Agency’den alınan hizmet ya da PARTNER’ın yönlendirdiği müşteriye verilen hizmet, PARTNER tarafından sözleşme süresince başka üçüncü kişilere devredemez.
3.6- PARTNER, Live-Cell Agency'nin sunduğu diğer hizmetlerden de faydalanıyor ise aynı ölçüde bu sistemlerde de sorumlu olur.
3.7- PARTNER, Live-Cell Agency'nin sunduğu hizmetleri amaç dışı kullanamaz. Amaç dışı kullanım pornografik içerik yayınlama ya da yasalarla önü kapatılmış içerikleri yayınlama durumunda Live-Cell Agency sorumlu tutulmaz. Tüm sorumluluğu PARTNER peşinen kabul eder.
3.8- PARTNER, Live-Cell Agency’den satın aldığı hizmetleri takip eder ve hizmetlerin yenilemeleri için Live-Cell Agency’den talepte bulunur. Zamanında yapılmayan yenileme taleplerinden Live-Cell Agency sorumlu tutulamaz. Süresi dolan tüm hizmetlere farklı fiyat uygulaması yapılacağını PARTNER bilir ve peşinen kabul eder.
MADDE 4- LIVE-CELL AGENCY’NİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
4.1- Live-Cell Agency, www.livecellagency.com’un sürekli ve güvenli çalışmasını sağlamak amacıyla gerekli olan teknik altyapıyı kurarak çalışmasını sağlar.
4.2- Live-Cell Agency, verilen hizmetlerin, mevcut hizmet imkanlarına göre ya da Google, LinkedIn, Instagram vb. sosyal platformlardan alınan hizmetler göz önünde bulundurularak teklif ve hizmetin hızlı bir şekilde PARTNER’a teslimini gerçekleştirmek için azami çaba gösterir.
4.3- Teklif teslimlerinde Live-Cell Agency adil bir sıra gözeterek dosya ve hizmet teslimi gerçekleştirecektir. Ancak Live-Cell Agency'nin bilgisi dahilinde veya dışında oluşabilecek değişikliklerden Live-Cell Agency sorumlu tutulamaz.
4.4- Bu sözleşme ile belirlenecek müşteri kredi kartları ile ilgili her türlü bilgi Live-Cell Agency'nin güvenliğinde olup, bu bilgileri Live-Cell Agency ne maksatla olursa olsun üçüncü kişiler ile paylaşamaz.
4.5- Live-Cell Agency tarafından gerçekleşecek hizmetin ve her türlü bilgilerin doğru olduğunu ve bu bilgilerin hatalı veya noksan olmasından dolayı doğacak her türlü zarar ve ziyandan dolayı sorumlu olacağını ve bu hallerde PARTNER üyeliğinin iptal talebi doğrultusunda karşılıksız tek taraflı olarak sona erdirileceğini hakkını verir.
MADDE 5- PARTNER YÜKÜMLÜLÜKLERİ
5.1- PARTNER tarafından iletilecek iletişim bilgileri ve her türlü bilgilerin doğru olduğunu ve bu bilgilerin hatalı veya noksan olmasından dolayı doğacak her türlü zarar ve ziyandan dolayı sorumlu olacağını ve bu hallerde PARTNER üyeliğinin Live-Cell Agency tarafından tek taraflı olarak sona erdirileceğini kabul eder.
5.2- Live-Cell Agency tarafından kendisine verilen giriş şifreleri, erişim ile ilgili şifre ve kod güvenliğinden sorumlu olduğunu, bu şifre ve kod kullanılarak yapılan bütün işlemlerin PARTNER tarafından yapıldığını, bu kod ve şifreyi kullanacak kişilerin PARTNER tarafından yetkilendirildiğini kabul eder.
5.3- Müşteri özelindeki çalışmalara istinaden Live-Cell Agency ve PARTNER arasındaki kar paylaşımı yönlendirdiği müşteriye kesilen fatura üzerinden PARTNER’a %15 oranında paylaşılacaktır.
5.4- PARTNER, müşteri erişim bilgilerinin üçüncü kişilerce öğrenilmesi sonucu ortaya çıkabilecek zararlardan dolayı Live-Cell Agency'nin sorumlu olmayacağını kabul eder.
5.5- PARTNER, diğer kullanıcıları rahatsız ve tehdit etmemeyi, genel ahlaka aykırı, kanun dışı, kişi veya kurumların isimlerini lekeleyici materyal ve bilgiler ile başkalarına ait bilgileri kayıt etmemeyi, yayımlamamayı, dağıtmamayı kabul eder.
5.6- Live-Cell Agency'nin izni olmadan teklif kapsamındaki hizmetlerde reklam yapmamayı, anlaşma kapsamındaki herhangi bir hizmet satmamayı, bu amaca yönelik tekliflerde bulunmamayı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Uluslararası anlaşmalar ve kanunlara göre suç teşkil edecek mesaj ve dosyalar göndermemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.
MADDE 6- YETKİLER
Bu sözleşme kapsamında Live-Cell Agency aşağıdaki yetkilere kayıtsız ve şartsız sahiptir.
6.1- Hizmet kapsamındaki kalemlerde Google, LinkedIn, Instagram ve Sosyal kanallara benzer platformların çalışmaması durumunda, Live-Cell Agency hizmetin çalışmasını geçici bir süre ile sınırlı olarak veya tamamen durdurabilir. Sistemin geçici süre veya tamamen durmasından dolayı PARTNER üyelerinin veya üçüncü kişilerin uğrayacağı zarardan hiçbir şekilde Live-Cell Agency sorumlu olmayacaktır.
6.2- www.livecellagency.com üzerinden sunulan hizmetlerin fiyatlarını, hizmet özelliklerini, teslim şeklini ve teslim şartını belirlemeye ve değiştirmeye Live-Cell Agency yetkilidir.
6.3- Bu sözleşme ve bu sözleşmeye ek sözleşmeler ile belirlenen ödeme ile ilgili Live-Cell Agency tek taraflı olarak herhangi bir ek ödeme talep etme hakkına sahiptir. Bu ek ödeme, müşteri sözleşme dışında bir hizmet talep etmesi durumunda geçerlidir.
6.4- Live-Cell Agency, PARTNER sistemine girmiş olduğu kişisel bilgilerin içerik sağlayıcılar ve web servisleri kullanıcılarına gerekli iletişim, tanıtım, reklam, vb. ticari amaçları için kullandırılması konusunda tam yetkilidir.
6.5- Live-Cell Agency, müşteri dosyalarının saklanması için kendisinin uygun göreceği kota tahsisi yapabilir. Mevcut ihtiyaçlara göre bu kotalara artırma ve eksiltme hakkına şimdiden sahiptir. Ortamda bulunacak dosyaların saklanması, silinmesi, yedeklenmesi işleminden dolayı Live-Cell Agency sorumludur.
6.6- Live-Cell Agency gerekli görmesi halinde üyelik gerektirmeyen servisleri, üyelik gerektiren servisleri de üyelik gerektiren haline dönüştürebileceği gibi üyelik gerektiren servisleri de üyelik gerektirmeyen servisler haline dönüştürme hakkına sahiptir. İlave yeni servisler açabileceği gibi, mevcut servisleri ücretli hale getirebilir veya tamamen kullanımdan kaldırabilir. Anlaşmada bulunmayan ve ücretsiz hizmetlerin ücretli hale gelmesi durumunda bu müşteriye bildirilecektir. Müşterinin onayı sonrasında kullanımına başlanacaktır.
MADDE 7- GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
7.1- PARTNER, sözleşme süresince ve sözleşmenin her ne sebeple olursa olsun sona ermesinden iki yıllık süre içerisinde Live-Cell Agency ile arasındaki ticari ilişki çerçevesinde doğan hiçbir bilgiyi, şifre ve kodları üçüncü kişi ve kuruluşlara vermeyeceğini taahhüt eder.
7.2- Live-Cell Agency, PARTNER’ın bu bilgileri üçüncü kişilere ve kuruluşlara verildiğinin tespit edilmesi halinde, üyelik sözleşmesini derhal iptal edeceğini, PARTNER bu nedenle Live-Cell Agency’nin uğrayacağı bütün zararları kayıtsız şartsız tazmin edeceğini şimdiden kabul eder.
7.3- Taraflar, işbu sözleşme kapsamında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hükümlerini ve buna ilişkin alt düzenlemeler de dahil olmak üzere, kişisel verilerin tabi olduğu/olacağı ilgili tüm mevzuat hükümlerine uyacağını, ilgili mevzuatın belirlediği/belirleyeceği tüm önlemleri, tedbirleri ve gereklilikleri tam, zamanında ve gereği gibi yerine getireceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Taraflar, işbu Sözleşme kapsamında diğer taraftan edindiği kişisel veriler dahil diğer her türlü bilgiyi münhasıran Sözleşme kapsamındaki hizmetin verilmesi amacıyla kullanacağını, bunun dışında yazılı izin alınmadan başkaca amaçlarla kullanılmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Taraflar, işbu sözleşme çerçevesinde edindiği bilgiler içerisinde kişisel verilerin de bulunabileceğinden hareketle; kişisel verileri KVKK’ya uygun olarak işleyeceğini ve KVKK’nın veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklerine uyarak, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve/veya erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla KVKK ve ilgili mevzuatın öngördüğü güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik her türlü teknik ve idari tedbirleri alacağını ve KVKK hükümlerinin uygulanmasını sağlamak ve denetimini kontrol etmek için diğer tarafa ve gerekirse diğer resmi kurumlara raporlama yapıp, KVKK hükümlerinin uygulanmasını sağlamak amacıyla gerek kendi içerisindeki iç denetime gerekse diğer tarafın denetimine açık tutacağını, kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu çerçevede talep edilen her tür bilgi ve belgeyi zamanında ve doğru olarak vermekle ve bunlara ilişkin her türlü elektronik, manyetik ve benzeri ortamlardaki kayıtları ve bu kayıtlara erişim ve kayıtları okunabilir hale getirmek için gerekli tüm sistem ve şifreleri incelemeye hazır bulundurmakla ve işletmekle yükümlüdür. Taraflar birbirlerinden edindiği kişisel verileri ve diğer her türlü bilgileri, diğer tarafın talebi halinde, diğer tarafın temsilcileri huzurunda tüm kopyaları ile birlikte derhal sileceğini ve yok edeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
MADDE 8- TEKLİF TESLİMATI
8.1- Live-Cell Agency, PARTNER’a müşteriye ulaştırılması için sunduğu tüm teklifleri mümkün olacak en kısa sürede teslim etmeye azami gayret eder.
8.2- Live-Cell Agency, PARTNER'a ulaştıracağı teklifleri e-posta ya da Live-Cell Agency paneli üzerinden teslim eder.
8.3- Live-Cell Agency’nin sağladığı hizmetlerin yenileme dönemlerinde yeni teklif PARTNER’a ulaştırılır.
MADDE 9- ÖDEME KOŞULLARI
9.1- PARTNER, Live-Cell Agency sözleşme koşullarında belirlenen ödeme bilgilerinden kayıtsız şartsız sorumludur.
9.2- Live-Cell Agency, yapılmayan ödemeler durumunda 30 gün içerisinde işlemlerini iptal edebilir ve PARTNER’ın tüm hizmetlerini durdurma hakkını saklı tutar.
9.3- Ödeme işlemleri yapılmayan tüm hizmetler Live-Cell Agency tarafından duraklatılır ve gecikmiş ödemelerde farklı fiyat politikası uygulanacağını PARTNER bilir.
MADDE 10- VERGİLENDİRME
10.1- Live-Cell Agency’nin verdiği tüm hizmetler Türkiye’de mevcut Vergi kanunlarına göre vergilendirilecektir. Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında ve ihracata dayalı satışlar bu sistem üzerinden yapılmayacaktır.
10.2- PARTNER’ın üzerinden yapılmış olan tüm işlemler Türkiye’de mevcut Vergi kanunlarına göre vergilendirilecektir.
10.3- Live-Cell Agency ve PARTNER arasındaki faturalandırma komisyon oranında olacaktır.
10.4- Vergi Kanunlarında ileride çıkabilecek tüm değişiklikler kendiliğinden bu sözleşme kapsamında hüküm ifade edecektir.
MADDE 11- TEBLİGAT ADRESİ
Live-Cell Agency ve PARTNER işbu Sözleşmenin 1.maddesinde yazılı adreslerini kanuni ikametgâh olarak kabul ederler. Vaki olacak adres değişikliği, diğer tarafa Noter kanalıyla bildirilmediği takdirde, bu adreslere yapılacak tebligat geçerli sayılır.
MADDE 12- ELEKTRONİK KAYITLARIN GEÇERLİLİĞİ
Live-Cell Agency ile PARTNER arasında ve tarafların yetkililerince yapılan e-posta, anlık mesaj ve faks gibi elektronik yazışma kayıtları, kanunen geçerli delil sayılarak, usul hukuku bağlamında kesin ve bağlayıcı delil olarak kabul edilmiştir.
MADDE 13- MÜCBİR SEBEPLER
Tabii afetler (deprem, sel vb.), yangın, salgın hastalık, grev, lokavt, sivil ve askeri idare kısıtlamaları, ihtilal, isyan, dahili kargaşa, ambargo gibi tarafların kontrolü dışında gelişen olaylar mücbir sebep olarak kabul edilir. Mücbir sebep oluşması halinde maruz kalan taraf diğer tarafı gecikmeksizin haberdar edecek ve taraflar nasıl hareket edileceği konusunda birlikte karar vereceklerdir.
MADDE 14- UYGULANACAK HÜKÜMLER
Bu sözleşme ile ilgili olarak çıkabilecek bütün ihtilaflarda öncelikle sözleşme hükümleri, bu sözleşmede bulunmayan hükümlerde ise T.C. kanunları (TTK, BK, MK, HUMK ve diğerleri) uygulanacaktır.
MADDE 15- YETKİLİ MAHKEME VE İCRA DAİRELERİ
İşbu sözleşmede çıkabilecek uyumsuzlukların çözümünde Ankara Mahkemeleri ve Ankara İcra Daireleri yetkilidir.
MADDE 16- YÜRÜRLÜLÜK
PARTNER, Live-Cell Agency ile çalışmaya başlarken bu sözleşmeyi kabul ettiğini beyan eder ve bu sözleşme bu andan itibaren yürürlüğe girer. Live-Cell Agency gerekli gördüğü zaman bu sözleşmeyi PARTNER’ın imzalamasını ve Live-Cell Agency yetkililerine ulaştırmasını talep edebilir.
MADDE 17- SÖZLEŞMENİN FESHİ
İşbu sözleşme, Live-Cell Agency veya PARTNER’ın 1 (bir) yıl süre ile geçerli olmasını kapsar. Taraflar 30 (otuz) gün önceden yazılı olarak bildirilmek şartıyla sona erdirilir.
İşbu sözleşme ekler hariç 4 sayfa ve 17 maddeden ibaret olup, iki nüsha olarak tanzim edilmiş taraflarca okunarak [Tarih] tarihinde karşılıklı imza altına alınmıştır.
Live-Cell Agency adına
İmza: ___________________
Yetkili Adı: ________________
Tarih: _______________
PARTNER adına
İmza: ___________________
Yetkili Adı: ________________
Tarih: _______________
Formun Üstü
Formun Altı
TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ ONAYI
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 15 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 29417 sayılı Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ve sair mevzuatlar kapsamında Live-Cell Agency olarak siz değerli kullanıcılarımızı ticari elektronik iletiler hakkında bilgilendirmek ve ticari elektronik ileti onayınızı alarak size daha iyi bir hizmet sunmak istemekteyiz.
Bilgilendirme Metni
Ticari elektronik ileti; telefon, çağrı merkezleri, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla gönderilen veri, ses ve görüntü içerikli iletileri ifade etmektedir. Ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir. Bu onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilir. Kullanıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilir. Bu kapsamda ticari elektronik ileti gönderimine dair onay verseniz dahi dilediğiniz zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı %Kaldırmak% linkine girerek veya aşağıda paylaşılan şirket bilgilerimiz üzerinden bizlerle iletişime geçerek her zaman ücretsiz bir şekilde reddedebilirsiniz.
Onay Metni
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve 15 Temmuz 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 29417 sayılı Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik ve sair mevzuatlar gereğince gerekli bilgilendirmenin tarafıma yapıldığını, işbu bilgilendirme ve onay metnini okuyup anladığımı ve bu şekilde alınan aşağıdaki beyanımın geçerli olduğunu kabul ediyorum.
Web sayfanıza ait internet site kayıtları, üyelik kayıtları, dijital pazarlama ve çağrı merkezi, sosyal medya, organizatörler, tedarikçiler, iş ortakları ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığıyla, sözlü, yazılı veya elektronik ortam aracılığı ile; kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verilerimin; tamamen veya kısmen elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, değiştirilmesi, güncellenmesi, periyodik olarak kontrol edilmesi, yeniden düzenlenmesi, sınıflandırılması, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilmesi, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde web sayfamızın veya şirketimizin çalışmış olduğu şirketler ile faaliyetlerin yürütmek üzere hizmet aldığı, işbirliği yaptığı, program/hizmet ortağı kuruluşlarla, aracı hizmet sağlayıcılarla, sosyal medya kuruluşları, sosyal ağ kuruluşları (facebook ve diğer), yurt içi / yurt dışı kuruluşları, kanunen yükümlü olduğunuz kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılmasına bu suretle işlenmesine ve Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Aydınlatma Metni kapsamında kişisel verilerimin işlenmesine, tereddüde yer vermeyecek şekilde bilgi sahibi olarak açık rızam ile onay veriyorum.
Kişisel verilerimin, ihtiyaçlarım doğrultusunda bana uygun ürün, uygulama, avantaj veya kampanyadan yararlanabilmem, genel bilgilendirme yapılması, tanıtım, reklam, promosyon, satış ve pazarlama, kutlama, temenni ve tarafımla her türlü iletişim sağlanması amacıyla işlenmesi ve bu doğrultuda iletişim adreslerime Live-Cell Agency adına veya hizmet veren 3. kişiler tarafından telefon, çağrı merkezleri, faks, reklam hizmetleri, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda kanallarından iletilecek veri, ses ve görüntü içerikli bilgilendirme, tanıtım ve pazarlama iletilerinin gönderilmesine muvafakat ediyorum.
Şirket Bilgilerimiz
Ticaret Unvanı: Live-Cell Agency
Adres: Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara
Mersis No: (Mersis numaranızı buraya ekleyiniz)
Kep Adresi: (Kep adresinizi buraya ekleyiniz)
Mail Adresi: info@livecellagency.com
Web Sayfası: www.livecellagency.com
Telefon: 0507 572 0657
TOPLANTI KATILIMCILARI İÇİN AYDINLATMA METNİ
Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara adresinde mukim Live-Cell Group Dijital Pazarlama ve Yazılım Limited Şirketi ("Şirket") tarafından hazırlanmıştır.
Şirketimize şahsen başvurarak veya elektronik posta ile iletmiş olduğunuz ad, soyad, kurum adı ve iletişim bilgilerinizi, toplantıya katılımınızın ve binaya giriş yaptığınızın teyidi, istatistiksel amaçlarla katılımcı sayısının belirlenmesi, toplantı ve ilgili bilgi sunulması, şirketimizin hizmet temin süreçlerinin yürütülmesi, güvenliğinizin sağlanması amacıyla sınırlı olarak işlemekte ve üçüncü kişilerle paylaşmamaktadır.
Söz konusu kişisel veriler, KVKK’nın 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması”, “sözleşme ilişkisinin olması” hukuki sebeplerine dayanarak elektronik posta kanalıyla otomatik yolla veya şahsen başvuruda kimlik ibrazı şeklinde otomatik olmayan yolla işlenmektedir.
Toplantı esnasında veya toplantı aralarında, Şirket’in basılı/görsel yayın organlarında kullanılmak üzere Şirket tarafından görevlendirilmiş personel tarafından fotoğraf çekimi yapılabilecektir. Bu amaçla toplantı salonunda belirli düzenlemeler yapılmıştır. Fotoğrafının alınmasını istemeyen katılımcılarımızın danışma masalarına danışması gerekmektedir. Fotoğraf çekimine rıza vermeyen katılımcımız, danışma masasındaki personellerce çekim yapılmayacak alan konusunda bilgilendirilecektir. Danışma masasına bu konuda talepte bulunmayan katılımcılarımızın fotoğrafı çekilebilecek ve ilgili yayın organlarında paylaşılabilecektir.
Söz konusu kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuat gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir. Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ”e göre Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara adresine yazılı olarak veya elektronik posta adresiniz üzerinden info@livecellagency.com mail adresine iletebilirsiniz.
Detaylı bilgi için www.livecellagency.com adresinde yer alan bilgilendirmeleri okuyabilirsiniz.
Live-Cell Agency Veri Saklama ve İmha Politikası
1. Giriş
Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara adresinde mukim Live-Cell Agency, KVKK’ya, ilgili yönetmeliklere ve sair kişisel verileri koruma, işleme ve imha düzenlemelerine uymayı taahhüt etmektedir. Şirket, kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi hususlarında gerek KVKK’nın 7. maddesi ve 28 Ekim 2017 tarihli ve 30224 sayılı kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi hakkındaki yönetmelik kapsamında ilgili kişileri aydınlatmayı istemektedir.
2. Politika’nın Amacı
Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikası (bundan sonra kısaca “İmha Politikası” olarak anılacaktır), Şirketimiz nezdinde gerçekleştirilen çeşitli süreçler kapsamında işlenen kişisel verilere ilişkin olarak, kişisel verilerin güvenliğine ve silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
3. Politika’nın Kapsamı
İşbu İmha Politikası, ortaklarımızın, müşterilerimizin, çalışanlarımızın, çalışan adaylarımızın, şirket yetkililerinin, iştirak şirketleri çalışanlarının, birlikte çalıştığımız şirket çalışanlarının, hissedarlarının, yetkililerinin, ziyaretçilerimizin ve üçüncü kişilere ait tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen her türlü kişisel veriyi kapsamaktadır.
4. Tanımlar
Bu politikada geçen,
-
Açık rıza: Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rızayı,
-
Anonim hâle getirme: Kişisel verilerin, başka verilerle eşleştirilerek dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hâle getirilmesini,
-
İlgili kişi: Kişisel verisi işlenen gerçek kişiyi,
-
İlgili kullanıcı: Verilerin teknik olarak depolanması, korunması ve yedeklenmesinden sorumlu olan kişi ya da birim hariç olmak üzere veri sorumlusu organizasyonu içerisinde veya veri sorumlusundan aldığı yetki ve talimat doğrultusunda kişisel verileri işleyen kişileri,
-
İmha: Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesini,
-
Kanun: 24/3/2016 tarihli ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu,
-
Kayıt Ortamı: Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortamı,
-
Kişisel veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,
-
Kişisel verilerin işlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,
-
Kişisel veri işleme envanteri: Veri sorumlularının iş süreçlerine bağlı olarak gerçekleştirmekte oldukları kişisel veri işleme faaliyetlerini; kişisel veri işleme amaçları, veri kategorisi, aktarılan alıcı grubu ve veri konusu kişi grubuyla ilişkilendirerek oluşturdukları ve kişisel verilerin işlendikleri amaçlar için gerekli olan azami süreyi, yabancı ülkelere aktarımı öngörülen kişisel verileri ve veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirleri açıklayarak detaylandırdıkları envanteri,
-
Kişisel veri saklama ve imha politikası: Veri sorumlularının, kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süreyi belirleme işlemi ile silme, yok etme ve anonim hale getirme işlemi için dayanak yaptıkları politikayı,
-
Kurul: Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nu
-
Kurum: Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nu,
-
Periyodik imha: Kanunda yer alan kişisel verilerin işlenme şartlarının tamamının ortadan kalkması durumunda kişisel verileri saklama ve imha politikasında belirtilen ve tekrar eden aralıklarla resen gerçekleştirilecek silme, yok etme veya anonim hale getirme işlemini,
-
Sicil: Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından tutulan veri sorumluları sicilini,
-
Veri işleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi
-
Veri kayıt sistemi: Kişisel verilerin belirli kriterlere göre yapılandırılarak işlendiği kayıt sistemini,
-
Veri sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi, ifade eder. Bu Politika’da yer almayan tanımlar için Kanun ve Yönetmeliklerde yer alan tanımlar geçerlidir.
5. Kayıt Ortamları
Şirket tarafından kişisel verilerin bulundurulduğu kayıt ortamları; şirket adına kullanılan bilgisayarlar, bulut sistemleri, ağ üzerinde veri saklaması için kullanılan paylaşımlı/paylaşımsız disk sürücüleri, kağıt, birim dolapları ve arşivdir. Şirket, sayılan kayıt ortamlarına ek olarak kullanabileceği diğer kayıt ortamlarını da İmha Politikası’na dahil edecektir.
6. Kişisel Verilerin Saklanmasını ve İmhasını Gerektiren Sebepler
Şirket,
-
Kişisel veri sahibinin açık rızasının bulunması,
-
Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
-
Fiili imkânsızlık nedeniyle açık rızanın alınamaması,
-
Sözleşmenin kurulması veya ifası ile doğrudan ilgili olması,
-
Şirketin hukuki sorumluluğunun yerine getirilmesi için zorunlu olması,
-
İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
-
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,
-
Şirketin meşru menfaatleri için zorunlu olması
hallerinden biri veya bir kaçının bulunması halinde kişisel verilerinizi işleyebilecektir. Kişisel verilerin işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için “https://livecellagency.com/tr/kvkk” adresinde yer alan Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nı inceleyebilirsiniz.
İlgili kişilerin kişisel verileri, yukarıda sayılmış olan kişisel veri işleme nedenlerinin ortadan kalkması ile birlikte gerçekleştirilecek ilk periyodik imha sırasında imha edilmektedir. Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar en az üç yıl süreyle saklanır.
7. Kişisel Verilerin Güvenliği
Şirket, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini sağlamaya yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.
Bu kapsamda öncelikle Şirketimiz tarafından işlenen kişisel verilerin neler olduğunun tespitine dair bir çalışma gerçekleştirilmiş, işlenen kişisel verilerin özel nitelikli kişisel veri olup olmadığı da gözetilerek, bu verilerin korunmasına ilişkin ortaya çıkabilecek riskler belirlenerek, risklerin azaltılması veya ortadan kaldırılmasına yönelik gerekli teknik ve idari tedbirler uygulamaya konmuştur.
Kişisel veri güvenliğinin sağlanması için, kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde açıklanması ve paylaşılmasının önüne geçebilmek ve KVKK’ya yönelik farkındalık yaratabilmek amacıyla, personele ve yöneticilere düzenli olarak eğitimler verilmektedir.
Ayrıca kişisel veri işleme süreçlerine dahil olan çalışanlardan, iş süreçlerinin bir parçası olarak gizlilik anlaşmalarını imzalamaları istenmekte, çalışanların güvenlik politika ve prosedürlerine aykırı hareket ettiklerinin tespiti halinde gerekli disiplin süreci yürütülmektedir.
Kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde işlenmesinin ve kişisel verilere hukuka aykırı şekilde erişilmesinin önüne geçmek için, kişisel verilerin işlenmesine ilişkin süreçlerin takibi ve denetimi için teknik sistemler kurulmuştur. Kişisel verilerin hukuka aykırı şekilde işlenmesini ve kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek için düzenli iç denetimler gerçekleştirilmektedir.
Kişisel verilere hukuka aykırı şekilde erişilmesini engellemek ve güvenli ortamlarda saklanmasını sağlamak için uygun güvenlik düzeyine sahip teknik yöntemler kullanılmakta ve söz konusu yöntemler gelişen teknolojiye uygun şekilde güncellenmektedir.
Şirket veri kayıt sistemine içeriden ya da dışarıdan bir saldırı olması halinde, bu durumun erken fark edilmesi ve erken müdahale edilebilmesi için, bilişim ağlarında hangi yazılım ve servislerin çalıştığı ve bilişim ağlarında sızma veya olmaması gereken bir hareket olup olmadığı düzenli şekilde kontrol edilmekte, tüm kullanıcıların işlem hareketleri düzenli olarak tutulmaktadır.
8. Kişisel Verilerin İmhası
8.1. Kişisel Verilerin İmhasını Gerektiren Sebepler
Şirket, KVKK’nın 7. Maddesi gereğince, yasal mevzuata uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya mevzuatta öngörülen sürenin sona ermesi halinde kişisel verileri resen veya veri sahibinin talebiyle siler, yok eder veya anonim hale getirir.
Şirket, kişisel verilerin imhasında, silme, yok etme veya anonim hale getirme yöntemlerinden uygun olanı seçmekte ve kişisel verilerin hukuka uygun olarak silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesi için gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri alır.
8.2. Kişisel Verilerin Silinmesi
Kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir. Şirket, silinen kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için erişilemez ve tekrar kullanılamaz olması için gerekli her türlü teknik ve idari tedbiri almaktadır.
Kişisel verilerin silinmesi sürecinde, silme işlemine konu teşkil edecek kişisel veri belirlenmekte, söz konusu kişisel veriye erişim yetkisi olan ilgili kullanıcılar ve kullanıcıların kişisel veri üzerindeki yetkileri tespit edilmekte ve ilgili kullanıcıların söz konusu kişisel veri kapsamındaki erişim, geri getirme, tekrar kullanma yetkileri kaldırılmaktadır.
Kağıt ortamında bulunan kişisel veriler karartma yöntemi kullanılarak silinmektedir. Karartma işlemi, ilgili evrak üzerindeki kişisel verilerin, geri dönülemeyecek ve teknolojik çözümlemelerle okunamayacak şekilde sabit mürekkep kullanılarak ya da kesilerek, ilgili kullanıcılar için görünemez hale getirilmesi işlemidir.
Kişisel verilerin bulunduğu veri tabanlarında, kişisel verilerin bulunduğu ilgili satırların veri tabanı komutları ile (Delete vb.) silinmekte, dosya işletim sisteminde bulunan kişisel veriler için, dosyanın işletim sistemindeki silme komutu ile kişisel verinin silinmesi veya dosya ya da dosyanın bulunduğu dizin üzerinde ilgili kullanıcının erişim haklarının kaldırılması ile silme işlemi yapılmaktadır.
8.3. Kişisel Verilerin Yok Edilmesi
Kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir. Şirket, kişisel verilerin yok edilmesiyle ilgili gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.
Kişisel verilerin yok edilmesi için, verilerin bulunduğu tüm kopyalar tespit edilerek, verilerin bulunduğu sistemlerin türüne göre, manyetik medya bulunan veriler için, de-manyetize etme, optik medya ve manyetik medyanın eritilmesi, yakılması veya toz haline getirilmesi ya da bir metal öğütücüden geçirilmesi, kâğıt ortamında bulunan kişisel veriler için kâğıt öğütücüden geçirilmesi yöntemlerinden uygun olanı kullanılmaktadır.
8.4. Kişisel Verilerin Anonim Hale Getirilmesi
Kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.
Anonim hale getirilmedeki amaç, veri ile bu verinin tanımlandığı kişi arasındaki bağın kopartılmasıdır. Kişisel verilerin tutulduğu veri kayıt sistemindeki kayıtlara uygulanan otomatik olan veya olmayan gruplama, maskeleme, türetme, genelleşme, rastgele hale getirme gibi yöntemler anonim hale getirme yöntemlerinden bazılarıdır.
8.5. Kişisel Veri Saklama ve İmha Süreçlerinde Yer Alan Sorumlu Personel
8.6. Kişisel Veri Kategorileri
Kişisel veriler şu kategorilerde değerlendirilmektedir:
-
Kimlik Bilgisi: TC kimlik numarası, doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum, cinsiyet gibi bilgiler.
-
İletişim Bilgisi: Telefon numarası, e-posta adresi, adres, faks numarası, IP adresi.
-
Eğitim Bilgisi: Mezun olunan okul bilgisi, diploma, sınav sonucu, yabancı dil bilgisi.
-
Sağlık Bilgisi: Kan grubu, sağlık raporları, iş yeri hekimi sağlık kontrolleri.
-
Çalışan Aday Bilgisi: İş başvuru formları, özgeçmiş bilgileri.
-
Özlük Bilgisi: Çalışanların özlük dosyasındaki bilgiler.
-
Özel Nitelikli Kişisel Veri: Irk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, dini inanç, sağlık bilgileri.
-
Hukuki İşlem Bilgisi: Hukuki süreçler ve davalarla ilgili bilgiler.
-
Finansal Bilgi: Banka hesap bilgileri, maaş bilgileri.
-
Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi: Bina ve tesis giriş-çıkış kayıtları.
-
Aile Bireyleri ve Yakın Bilgisi: Aile üyeleri ve yakınlara ait bilgiler.
-
Konum Bilgisi: GPS verileri.
8.7. Kişisel Veri Konusu Kişi Grubu
Kişi grupları, kişisel veri kategorilerine göre aşağıdaki gibidir:
-
Kimlik Bilgisi: Çalışanlar, çalışan adayları, şirket ortakları, müşteriler, ziyaretçiler.
-
İletişim Bilgisi: Çalışanlar, müşteriler, ziyaretçiler.
-
Eğitim Bilgisi: Çalışanlar, çalışan adayları.
-
Sağlık Bilgisi: Çalışanlar, çalışan adayları.
-
Çalışan Aday Bilgisi: Çalışan adayları.
-
Özlük Bilgisi: Çalışanlar.
-
Özel Nitelikli Kişisel Veri: Çalışanlar, müşteriler, ziyaretçiler.
-
Hukuki İşlem Bilgisi: Çalışanlar, müşteriler.
-
Finansal Bilgi: Çalışanlar, müşteriler.
-
Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi: Çalışanlar, müşteriler, ziyaretçiler.
-
Aile Bireyleri ve Yakın Bilgisi: Çalışanlar.
-
Konum Bilgisi: Çalışanlar.
8.8. Kişisel Veri Kategorisi ve Kişi Grubu Eşleştirmesi
Kayıtlar | Süre | Dayanak |
---|
İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU
Kimlik ve İletişim Bilgileriniz
Lütfen sizinle iletişime geçebilmemiz ve kimliğinizi doğrulayabilmemiz adına aşağıdaki alanları doldurunuz.
Ad-Soyadı
T.C. Kimlik Numarası / Diğer Ülke Vatandaşları için Pasaport Numarası veya Kimlik Numarası
Tebligata Esas Yerleşim Yeri Adresi / İş Yeri Adresi
Cep Telefonu
Telefon Numarası
Faks Numarası
E-posta Adresi
Şirket İle İlişkiniz
Lütfen Şirketimiz ile olan ilişkinizi belirtiniz. (Müşteri, iş ortağı, personel veya personel adayı, eski çalışan, ziyaretçi gibi)
İlişki Türü Tercihiniz
Müşteri
İş Ortağı
Personel veya Personel Adayı
Eski Çalışan
Ziyaretçi
Diğer...........
Talep Konusu
Lütfen kişisel verilerinize ilişkin başvurunuzun konusunu aşağıda sayılanlar arasından seçiniz:
1 Şirket bünyesinde kişisel verilerimin işlenip işlenmediğini öğrenmek istiyorum. (KVKK md. 11/1 (a))
2 Kişisel verilerim işleniyorsa bu veri işleme faaliyeti ile ilgili bilgi talep ediyorum. (KVKK md. 11/1 (b))
3 Kişisel verilerim işleniyorsa bu veri işlemesinin amacını ve işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenmek istiyorum. (KVKK md. 11/1 (c))
4 Kişisel verilerimin yurtiçinde ve/veya yurtdışında üçüncü kişilere aktarılıp aktarılmadığını, aktarılıyorsa üçüncü kişiler hakkında bilgi talep ediyorum. (KVKK md. 11/1 (ç))
5 Şirket / kişisel verilerimin aktarıldığı üçüncü kişiler nezdinde eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerimin düzeltilmesini talep ediyorum. (Doğru ve tamamlayıcı bilgi / belgelerin iletilmesi gerekmektedir.) (KVKK md. 11/1 (d))
6 Kişisel verilerimin işlenme sebeplerinin ortadan kalktığını düşünüyorum bu nedenle kişisel verilerimin silinmesi veya anonim hale getirilmesi talep ediyorum. (Talep halinde kişisel verilerinizin işlenme sebeplerinin neden mevcut olmadığını düşündüğünüze ilişkin açıklayıcı bilgi/belge şirketimize iletilmelidir.) (KVKK md. 11/1 (e))
7 Kişisel verilerim şirketiniz nezdinde eksik veya yanlış işleniyorsa kişisel verilerimin aktarıldığı üçüncü kişilere bu durumun bildirilmesini talep ediyorum. (Talep halinde aşağıda yer alan bilgi ve belgeler şirketimize iletilmelidir: (KVKK md. 11/1 (f))
8 Kişisel verilerimin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhime doğan sonuca itiraz ediyorum. (KVKK md. 11/1 (g))
9 Kişisel verilerimin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle uğradığım zararın giderilmesini talep ediyorum. (KVKK md. 11/1 (h))
10 Diğer
Lütfen yapmış olduğunuz başvurunuza Şirketimiz tarafından verilecek yanıtın tarafınıza bildirilme tercihinizi belirtiniz:
1 Elden teslim almak istiyorum. (Vekaleten teslim alınması halinde, noter tasdikli vekaletnamenin ya da yetki belgesinin sunulması gerekmektedir.)
2 E-posta adresime gönderilmesini istiyorum. (E-posta yöntemini seçmeniz hâlinde size daha hızlı yanıt verebileceğiz.)
3 Adresime gönderilmesini istiyorum.
Lütfen Kanun kapsamındaki talebinizi detaylı olarak belirtiniz:
BEYAN
Live-Cell Agency’e yapmış olduğum işbu başvuruda belirttiğim tüm taleplerimin KVKK’nın 13. maddesi uyarınca değerlendirilerek tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum. Bu amaçla başvuruda tarafınıza verdiğim belge ve bilgilerimin doğru, güncel ve şahsıma ait olduğunu, bu bilgilerin başvurumun değerlendirilmesi, cevaplandırılması, cevabın tarafıma ulaştırılması amaçlarıyla sınırlı olarak şirketiniz tarafından işlenmesine izin verdiğimi kabul ve beyan ederim.
Başvuru Sahibi (İlgili Kişi)
Adı Soyadı:
Başvuru Tarihi:
İmza:
Şirket Bilgilerimiz
Ticaret Unvanı Live-Cell Agency (Live-Cell Group'un bir iştirakidir.)
Adres Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara
Mersis No 0800053943700021
Kep Adresi webturesanonim@hs01.kep.tr
Mail Adresi info@livecellagency.com
Telefon 0507 572 0657
Web Sayfası www.livecellagency.com
CAYMA FORMU
Kime:
Bu formla aşağıdaki malların satışına veya hizmetlerin sunulmasına ilişkin sözleşmeden cayma hakkımı kullandığımı beyan ederim.
-Sözleşme tarihi:
-Mal veya hizmetin teslim veya ifa tarihi:
-Cayma hakkına konu mal veya hizmet:
-Tüketicinin adı soyadı:
-Tüketicinin adresi:
-Tüketicinin imzası: (Sadece kağıt üzerinde gönderilmesi halinde)
İPTAL, İADE, DEĞİŞİM VE CAYMA HAKKI HAKKINDA BİLGİLENDİRME
GENEL BİLGİLENDİRME
Live-Cell Group Dijital Pazarlama ve Yazılım Limited Şirketi (“SATICI”)’ye ait web sayfası üzerinden Ön Bilgilendirme Formu ve Mesafeli Satış/Hizmet Sözleşmesi ile SATICI tarafından gerekli yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle ve ALICI tarafından onayın verilmesiyle kurulan satış sözleşmesi (“Sözleşme”), ALICI tarafın tüketici sıfatına haiz olması durumunda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 27.11.2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 29188 Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri ile yürürlükteki sair diğer yasalara tabii olacaktır.
SATICI, ALICI sıfatındaki siz değerli müşterilerin, önemli hukuki konularda bilgi sahibi olmanızı sağlayarak, haklarınızı ve elektronik sözleşmelerden doğan yükümlülüklerinizi açık bir şekilde bilgilendirerek kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeyi ve müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçlamaktadır.
GENEL HÜKÜMLER
Satın alınan hizmetler, eksiksiz ve önceden belirtilen niteliklere uygun olarak sunulmak zorundadır. Satın alınan her bir hizmet, belirtilen tarihte ALICI kişi ve/veya kuruluşa sunulur. Hizmet ancak teslimatı başlanmamışsa ALICI, Sözleşme’yi SATICI’nın onayıyla sona erdirebilir. SATICI’nın ALICI için işlemlere başlaması veya ALICI’nın www.livecellagency.com üzerinden ödeme yapması durumunda hizmetin sunulmaya başlandığı kabul edilir ve bu kapsamda iptali veya iadesi istenemez.
ALICI, satın aldığı hizmetin bedelini ödemez veya banka kayıtlarında iptal ederse, SATICI’nın ifa yükümlülüğü sona erer. Eğer ifa edildikten sonra ALICI bu işlemleri yetkili veya yetkisiz olarak gerçekleştirdiyse, SATICI’nın sözleşme konusu bedeli isteme hakkı saklıdır.
SATICI’nın öngöremeyeceği mücbir sebepler oluşursa veya hizmet süresinde sunulamaz ise, durum ALICI’ya üç gün içinde bildirilir. ALICI, siparişin iptalini, hizmetin benzeri ile değiştirilmesini veya engel ortadan kalkana dek teslimatın ertelenmesini talep edebilir. SATICI siparişi iptal ederse; ALICI ödemeyi nakit ile yapmış ise iptalinden itibaren 14 (ondört) iş günü içinde kendisine nakden bu ücret SATICI tarafından ödenir. ALICI, ödemeyi kredi kartı ile yapmış ise ve iptal ederse, bu iptalden itibaren yine 14 (ondört) iş günü içinde hizmet bedeli bankaya iade edilir, ancak bankanın ALICI’nın hesabına 2-3 hafta içerisinde aktarması olasıdır.
ALICI’nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle hizmetin değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa, ALICI, SATICI’nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür.
İADE KOŞULLARI
Satın alınan hizmetlerin iadesi, yalnızca SATICI’nın belirlediği koşullar ve süreler içerisinde mümkündür. Hizmet sunumu başladıktan sonra iade işlemi gerçekleştirilemez. İade talepleriniz için SATICI’ya başvurmanız gerekmektedir. SATICI, iade taleplerini değerlendirerek ALICI’ya bilgi verecektir.
ÜRÜN DEĞİŞİMİ
Değişimini istediğiniz hizmet ile ilgili talebinizi, siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün boyunca SATICI’ya iletebilirsiniz.
Genel değişim şartları aşağıdaki gibidir;
-
Değişim yapılmak istenen hizmet ve hizmete ilişkin detayların SATICI’ya belirtilmesi ve değişim yapılmak istenilen hizmetin SATICI’nın sunabileceği hizmetler arasında bulunuyor olması gerekmektedir.
-
Değiştirilecek hizmetin orijinal koşullarına uygun olarak iade edilmesi gerekmektedir.
-
Değişim talebiyle gönderilecek hizmetlerin, fiziksel açıdan hasar görmemiş, kullanılmamış, yeniden sunulabilir durumda olması gerekmektedir.
-
Değişim için gönderilen belgelerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
AYIPLI ÜRÜN İADESİ
Satın aldığınız hizmetlerde herhangi bir kusur olması durumunda iadelerinizi, aldığınız hizmetin teslim tarihinden itibaren on dört (14) gün içerisinde yapabilirsiniz. Şikayetiniz varsa inceleme süreci sonucunda kullanımdan doğan veya ALICI’nın ilk görüşte anlayacağı ancak buna rağmen hasar tespit tutanağı tutmadığı bir kusur yoksa hizmet bedeli tarafınıza ödenecektir veya isteğe bağlı olarak başka bir hizmetle değiştirilecektir.
ALICI’nın, Sözleşme konusu hizmet veya hizmetleri teslim almadan önce muayene etmeksizin tahrip olmuş, eksik veya ayıplı hizmeti kabul etmesi halinde sorumluluk tamamen kendisine aittir. Zarar görmüş hizmet durumunda; zarar görmüş hizmetler teslim alınmayarak, durumu SATICI’ya bildirmelidir. ALICI tarafından teslim alınan hizmetlerin hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra hizmetlerin sorumluluğu ve hasarlar ALICI’ya aittir. ALICI teslimata ilişkin tüm taleplerini SATICI’ya ileteceğini, bu hususta SATICI’nın herhangi bir sorumluluğunun olmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
Genel iade şartları aşağıdaki gibidir;
-
Hizmetlerin, kullanılmamış ve orijinal koşullarına uygun olarak iade edilmesi gerekmektedir.
-
İade edilecek hizmetlerin, orijinal belgeleri ile birlikte eksiksiz bir şekilde, fiziksel açıdan hasar görmemiş, yeniden sunulabilir durumda olması gerekmektedir.
-
İade edilmek istenen hizmet, teslim aldığınız haliyle iade edilmelidir.
-
Gönderilen belgelerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
-
Faturasız iadeler kabul edilmemektedir.
-
Tekrar sunulabilirlik özelliğini kaybetmiş, başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan hizmetlerin iadesi kabul edilmemektedir.
-
SATICI’nın belirlediği şartlar dışındaki tüm iade masraflarından ALICI sorumludur.
CAYMA HAKKI
5.1. Tüketici sıfatına haiz ALICI, mevzuat gereğince belirtilen istisnalar hariç olmak üzere Sözleşme’ye konu hizmetlerin kendisine sunulmasından veya Sözleşme’nin akdedildiği tarihten itibaren 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin, Sözleşme şartlarına, iptal, iade, değişim ve cayma politikalarına uygun olmak kaydıyla Sözleşme’den cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı sadece tüketici sıfatına haiz olan gerçek kişiler için geçerli olup, şirket adına yapılacak olan ticari ilişkilerde kullanılması mümkün değildir. Bu 14 (ondört) günlük süre, hizmet satışına ilişkin sözleşmelerde tüketicinin hizmeti aldığı günden, diğer sözleşmelerde ise sözleşmenin akdedildiği günden itibaren işlemeye başlar. Cayma hakkının kullanılması için ALICI, bu süre içinde hizmeti teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanmış olmak, zarar veya yıpranmaya sebebiyet vermemek kaydıyla SATICI’ya aşağıda detayları belirtilen iletişim bilgileri vasıtasıyla “Cayma Formu”nu göndererek bildirimde bulunmalıdır. ALICI’nın cayma bildiriminin SATICI’ya ulaşmasından sonra SATICI, bildirimin ulaştığına ilişkin teyit bilgisini ALICI ile paylaşacak ve bildirimin ulaşma tarihini takiben 14 (ondört) gün içinde cayma hakkına konu hizmetlerde zarar, yıpranma veyahut kullanılma olmaması durumunda hizmet bedelini ödeme şekline uygun bir şekilde ALICI’ya iade edecektir.
5.2. Cayma hakkı kapsamında iade edilecek hizmetlerin, orijinal koşullarında, tüm belgeleri ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak iade edilmesi gerekmektedir. Hizmetlerin, SATICI’ya iade edilirken, hizmetin teslimi sırasında ALICI’ya ibraz edilmiş olan orijinal faturanın da ALICI tarafından iade edilmesi gerekmektedir. ALICI’nın cayma bildirimine konu hizmetlere ve fatura aslının ibrazı ile siparişi teslim aldığı kargo şirketi aracılığı ile SATICI’ya iadesi gerekmektedir.
5.3. Bedelin İadesi
Hizmet bedeli tahsil edilmiş ise mevzuata uygun cayma halleri ve Sözleşme fesihlerinde, Sözleşme şartlarına uygun koşulların sağlanması koşuluyla ödenen bedel 14 (ondört) gün içinde ALICI’ya iade edilir. İade ALICI’nın hizmet bedeli tediyesinde kullandığı ödeme aracına uygun bir şekilde yapılır. Kredi kartlı ödemelerde iade işlemi ALICI kredi kartına iade sureti ile yapılır. Hizmet bedeli, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesini takiben aynı sürede ilgili bankaya iade edilir. Bedelin bankaya iadesi işleminin SATICI tarafından yapılmasından sonra ALICI hesaplarına aktarılması banka işlem süreci ile ilgili olup SATICI olası gecikmelerden dolayı sorumlu değildir. SATICI’nın iade edilecek bedel için, bu Sözleşme ve kanundan doğan mahsup ve indirim hakları saklıdır. Sözleşme’nin SATICI’nın edimini ifa etmemesinden ötürü ALICI tarafından feshedildiği hallere ilişkin ALICI’nın kanuni hakları da saklı ve mevcuttur.
5.4. Kredi Kartına İade Prosedürü
ALICI’nın cayma hakkını kullandığı durumlarda ya da siparişe konu olan hizmetin çeşitli sebeplerle tedarik edilememesi veya hakem heyeti kararları ile ALICI’ya bedel iadesine karar verilen durumlarda, alışveriş kredi kartı ile ve taksitli olarak yapılmışsa, kredi kartına iade prosedürü aşağıda belirtilmiştir:
ALICI hizmeti kaç taksit ile aldıysa Banka ALICI’ya geri ödemesini taksitle yapmaktadır. SATICI bankaya hizmet bedelinin tamamını tek seferde ödedikten sonra, Banka poslarından yapılan taksitli harcamaların ALICI’nın kredi kartına iadesi durumunda, talep edilen iade tutarları, yine taksitli olarak kredi kartı hamilinin hesaplarına Banka tarafından aktarılır. ALICI’nın satış iptaline kadar ödemiş olduğu taksit tutarları eğer iade tarihi ile kartın hesap kesim tarihleri çakışmazsa her ay karta bir iade yansıyacak ve ALICI iade öncesinde ödemiş olduğu taksitleri satışın taksitleri bittikten sonra, iade öncesinde ödemiş olduğu taksitler sayısı kadar ay daha alacak ve mevcut borçlarından düşmüş olacaktır.
5.5. Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler
29188 sayılı ve 27/11/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği M. 15 uyarınca aşağıdaki hallerde ALICI cayma hakkını kullanamaz.
-
Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve SATICI’nın kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
-
Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
-
Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmeler.
-
Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
5.6. Cayma Hakkının Kullanım Şartları
Cayma hakkının kullanılması mümkün olan hizmetlerin ALICI’ya tesliminden itibaren 14 gün içerisinde Cayma hakkının kullanılması gerekmektedir.
-
Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin ekinde bulunan Cayma Formu’nun doldurulması gerekmektedir.
-
Hizmetlerin kullanılmamış ve orijinal koşullarına uygun olarak iade edilmesi gerekmektedir.
-
İade edilecek hizmetlerin, tüm belgeleri ile birlikte eksiksiz bir şekilde, fiziksel açıdan hasar görmemiş, yeniden sunulabilir durumda olması gerekmektedir.
-
İade edilmek istenen hizmet, teslim aldığınız haliyle iade edilmelidir.
-
Gönderilen belgelerin eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
-
Faturasız iadeler kabul edilmemektedir.
-
Tekrar sunulabilirlik özelliğini kaybetmiş, başka bir müşteri tarafından satın alınamayacak durumda olan hizmetlerin iadesi kabul edilmemektedir.
-
SATICI’nın belirlediği şartlar dışındaki tüm iade masraflarından dolayı ALICI sorumludur. Bu kargoların kabul edilmemesinden kaynaklanacak zararlardan ve cayma hakkı süresinin dolmasından SATICI’nın sorumlu olmadığını ALICI kabul, beyan ve taahhüt eder.
SATICI’YA BAŞVURU USULÜ
İptal, İade, Değişim ve Cayma işlemlerinden birini gerçekleştirmek isteyen ALICI’nın Ön Bilgilendirme Formu, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve işbu metindeki tüm şartları kabul etmektedir. Bu Sözleşmeler kapsamında şartları yerine getirerek haklarını kullanmak isteyen ALICI aşağıda yer alan şirket bilgilerimiz ile SATICI sıfatına haiz olan tarafımıza taleplerini ulaştırabilecektir.
Live-Cell Agency
(Live-Cell Group Dijital Pazarlama ve Yazılım Limited Şirketi adına bağlıdır)
Adres: Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara
E-mail: info@livecellagency.com
Telefon: 0507 572 0657
TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Tüketici Hakem Heyetlerine yapılacak başvurularda, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 10 bin 280 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 10 bin 280 ile 15 bin 430 lira arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri ve büyükşehir statüsünde olmayan illerin merkezlerinde ve bağlı ilçelerde değeri 15 bin 430 liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri görevlidir.
Bu sözleşme Live-Cell Agency’nin iptal, iade, değişim ve cayma hakkı prosedürlerini düzenlemektedir. ALICI, işbu sözleşme hükümlerini kabul ederek işlem yapmaktadır.
6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU UYARINCA
KURUMSAL İLETİŞİM, KURUL VE İLGİLİ KİŞİYİ BİLGİLENDİRME SÜREÇLERİ POLİTİKASI
BİLGİLENDİRME
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“KVKK”) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine KVKK m.11 kapsamında;
-
Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
-
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
-
Kişisel verilerin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
-
Kişisel verilerin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,
-
Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
-
6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinin silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
-
İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
-
Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkı tanınmıştır.
Live-Cell Agency, veri sorumlusu sıfatıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uyumlu bir şekilde faaliyet göstermektedir. Şirketimiz, veri sahiplerinin haklarına saygı göstermekte ve başvurularını en kısa sürede yanıtlamaktadır. KVKK’nın 11. maddesi uyarınca hazırlanan form (“İlgili Kişi Başvuru Formu”) ile şirketimize başvurma hakkı, kişisel veri sahibinin doğrudan kendisine aittir. Üçüncü şahıslar adına yapılacak başvurularda, ilgili şahsı temsile uygun bir vekâletnamenin bulunması gerekmektedir.
BAŞVURU YÖNTEMİ
KVKK’nın 13. maddesinin birinci fıkrası uyarınca; veri sorumlusu olan şirketimize bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
İlgili Kişi Başvuru Formu’nu eksiksiz ve açık bir şekilde doldurup imzaladıktan sonra aşağıda belirtilen adresimize elden veya iadeli taahhütlü posta yolu ile iletmenizin ardından en geç 30 (otuz) gün içinde başvurunuzu yanıtlandıracağız. Haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak İlgili Kişi Başvuru Formu veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle iletilmesi gerekmektedir.
Bu çerçevede “yazılı” olarak şirketimize yapılacak başvurular, İlgili Kişi Başvuru Formu’nun çıktısı alınarak aşağıdaki yollarla yapılabilir:
BAŞVURU HAKKI KAPSAMI DIŞINDA KALAN DURUMLAR
KVKK’nın 28. maddesi uyarınca, aşağıdaki haller KVKK kapsamı dışında tutulduğundan kişisel veri sahiplerinin başvuru haklarını ileri sürmeleri mümkün olmayacaktır:
-
Kişisel verilerinin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.
-
Kişisel verilerinin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.
-
Kişisel verilerinin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.
KVKK’nın 28. maddesinin 2. fıkrası uyarınca, zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç olmak üzere, aşağıdaki durumlarda da hakların ileri sürülebilmesi mümkün değildir:
-
Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması,
-
İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi,
-
Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturması veya kovuşturma için gerekli olması,
-
Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.
ŞİRKETİMİZİN BAŞVURULARA CEVAP VERME USULÜ VE SÜRESİ
KVKK’nın 13. maddesine uygun olarak, Şirketimiz, ilgili kişilerin yapmış olduğu başvuru taleplerini, talebin niteliğine göre en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, KVK Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.
Şirketimiz, başvuruyu kabul edebileceği gibi, gerekçesini açıklayarak aşağıda sayılı nedenlerle reddedebilir ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirebilir. Kişisel veri sahibinin başvurusu aşağıda belirtilen durumlarda reddedilebilecektir:
-
Diğer kişilerin hak ve özgürlüklerini engellemesi
-
Orantısız çaba gerektirmesi
-
Bilginin kamuya açık bir bilgi olması
-
Başkalarının gizliliğini tehlikeye atması
-
KVKK uyarınca kapsam dışında kalan hallerden birinin mevcut olması
KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN KURUL’A ŞİKAYETTE BULUNMA HAKKI
KVKK’nın 14. maddesi uyarınca, kişisel veri sahibi, başvurusunun reddedilmesi, verilen cevabı yetersiz bulması veya süresinde başvurusuna cevap verilmemesi hallerinde, veri sorumlusunun cevabını öğrendiği tarihten itibaren otuz ve her halde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde Kurul’a şikayette bulunabilir. Şirketimize başvuru gerçekleştirilmeden Kurul’a şikayet söz konusu olamayacaktır.
DİĞER HUSUSLAR
İlgili Kişi Başvuru Formu, şirketimiz ile olan ilişkinizi tespit ederek ve varsa şirketimiz tarafından işlenen kişisel verilerinizi eksiksiz olarak belirleyerek, ilgili başvurunuza doğru ve kanuni süresinde cevap verilebilmesi için tanzim edilmiştir. Hukuka aykırı ve haksız bir şekilde veri paylaşımından kaynaklanabilecek hukuki risklerin bertaraf edilmesi ve özellikle kişisel verilerinizin güvenliğinin sağlanması amacıyla, kimlik ve yetki tespiti için şirketimiz ek evrak ve malumat (Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi sureti vb.) talep etme hakkını saklı tutar.
Şirket Bilgilerimiz
Ticaret Unvanı
Live-Cell Agency (Live-Cell Group'un bir iştirakidir.)
Adres
Esentepe Mahallesi Milangaz Cad. Kartal Vizyon St. A-2 Bl. No: 77/219 Kartal/İstanbul
Mersis No
0800053943700021
Kep Adresi
Mail Adresi
Telefon
0216 599 04 95
Web Sayfası
KVK BAŞVURU FORMU İLGİLİ KİŞİ BAŞVURU FORMU
BAŞVURU FORMU HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Veri sorumlusu sıfatıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uyumlu bir şekilde faaliyet gösteren Live-Cell Agency, Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara adresinde mukim 0507 572 0657 numaralı telefon ve info@livecellagency.com e-posta adresi ile siz değerli kişisel veri sahiplerinin haklarına saygı göstermekte, başvurunuzdaki taleplerinizin yerine getirilmesinde yardımcı olmaya çalışmaktadır. KVKK’nın 11. maddesi uyarınca hazırlanan form (“İlgili Kişi Başvuru Formu”) ile şirketimize başvurma hakkı, kişisel veri sahibinin doğrudan kendisine aittir. Üçüncü şahıslar adına yapılacak başvurularda, ilgili şahsı temsile uygun bir vekâletnamenin bulunması gerekmektedir. KVKK’nın 13. maddesinin birinci fıkrası uyarınca; veri sorumlusu olan şirketimize bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir. Aşağıda yer alan İlgili Kişi Başvuru Formu’nun şirketimize ait Kurumsal İletişim, Kurul ve İlgili Kişiyi Bilgilendirme Süreçleri Politikası’nda yer alan bilgiler kapsamında eksiksiz ve açık bir şekilde doldurup imzaladıktan sonra aşağıda belirtilen adresimize elden veya iadeli taahhütlü posta yolu ile iletmenizin ardından en geç 30 (otuz) gün içinde başvurunuzu yanıtlandıracağız.
KVKK’da ve Kurumsal İletişim, Kurul ve İlgili Kişiyi Bilgilendirme Süreçleri Politikası’nda yer alan haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak işbu Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle iletilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede “yazılı” olarak şirketimize yapılacak başvurular, İlgili Kişi Başvuru Formu’nun çıktısı alınarak;
-
Başvuru sahibinin şahsen başvurusu ile,
-
Noter vasıtasıyla,
-
Başvuru sahibince 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tanımlı olan “güvenli elektronik imza” ile imzalanarak
-
Şirketimiz kayıtlı elektronik posta adresine gönderilmek suretiyle tarafımıza iletilebilecektir.
Yazılı başvuru kanallarına ve gönderimlerde belirtilecek bilgi notlarına ilişkin açıklamalara aşağıdaki gibidir:
Başvuru Yöntemi | Başvurunun Yapılacağı Adres | Başvuru Gönderiminde Belirtilecek Bilgi |
---|
Unvan | Görev | Sorumluluk |
---|
Kişisel Veri Kategorisi | Kişi Grubu |
---|
8.9. Saklama ve İmha Süreleri
İş Süreci | Kişi Grubu | Kişisel Veri Kategorisi | Saklama Süresi | İmha Süresi |
---|
8.10. Periyodik İmha Süreleri
KVKK’nın 7. maddesi gereğince, yasal mevzuata uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya mevzuatta öngörülen sürenin sona ermesi halinde kişisel veriler periyodik olarak imha edilir. Şirketimiz, kişisel verileri silme, yok etme veya anonim hale getirme yükümlülüğünün ortaya çıktığı tarihi takip eden ilk periyodik imha işleminde, kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir. Periyodik imha, tüm kişisel veriler için yılda iki kez olmak üzere 6 ay zaman aralıkları ile gerçekleştirilir.
Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesiyle ilgili yapılan bütün işlemler kayıt altına alınır ve söz konusu kayıtlar, diğer hukuki yükümlülükler hariç olmak üzere üç yıl süreyle saklanır.
9. Kişisel Verilere İlişkin Teknik ve İdari Tedbirler
KVKK’nın 12. maddesi uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla şirketimizin veri güvenliğine ilişkin yükümlülükleri;
-
Kişisel verilerin hukuka aykırı işlenmesini önlemek,
-
Kişisel verilerin hukuka aykırı erişimini önlemek,
-
Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak için her türlü teknik ve idari tedbir almak,
-
Kuruluş içinde gerekli denetimleri yapmak veya yaptırmak şeklindedir.
Şirketimiz yukarıdaki yükümlülüklere uygun olarak veri işlenmesine ve veri güvenliğine dikkat etmektedir. Şirket bünyesinde çalışanların, kişisel verileri 3. kişilerle paylaşmaması için gerekli önlemleri alır ve aksi bir durumda ilgili kişiye ve Kurul’a bildirimde bulunur.
Şirket’te;
-
Ağ güvenliği ve uygulama güvenliği sağlanmaktadır.
-
Ağ yoluyla kişisel veri aktarımlarında kapalı sistem ağ kullanılmaktadır.
-
Anahtar yönetimi uygulanmaktadır.
-
Bilgi teknolojileri sistemleri tedarik, geliştirme ve bakımı kapsamındaki güvenlik önlemleri alınmaktadır.
-
Bulutta depolanan kişisel verilerin güvenliği sağlanmaktadır.
-
Çalışanlar için veri güvenliği hükümleri içeren disiplin düzenlemeleri mevcuttur.
-
Çalışanlar için veri güvenliği konusunda belli aralıklarla eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.
-
Çalışanlar için yetki matrisi oluşturulmuştur.
-
Erişim logları düzenli olarak tutulmaktadır.
-
Erişim, bilgi güvenliği, kullanım, saklama ve imha konularında kurumsal politikalar hazırlanmış ve uygulamaya başlanmıştır.
-
Gerektiğinde veri maskeleme önlemi uygulanmaktadır.
-
Gizlilik taahhütnameleri yapılmaktadır.
-
Görev değişikliği olan ya da işten ayrılan çalışanların bu alandaki yetkileri kaldırılmaktadır.
-
Güncel anti-virüs sistemleri kullanılmaktadır.
-
Güvenlik duvarları kullanılmaktadır.
-
İmzalanan sözleşmeler veri güvenliği hükümleri içermektedir.
-
Kağıt yoluyla aktarılan kişisel veriler için ekstra güvenlik tedbirleri alınmakta ve ilgili evrak gizlilik dereceli belge formatında gönderilmektedir.
-
Kişisel veri güvenliği politika ve prosedürleri belirlenmiştir.
-
Kişisel veri güvenliği sorunları hızlı bir şekilde raporlanmaktadır.
-
Kişisel veri güvenliğinin takibi yapılmaktadır.
-
Kişisel veri içeren fiziksel ortamlara giriş çıkışlarla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır.
-
Kişisel veri içeren fiziksel ortamların dış risklere (yangın, sel vb.) karşı güvenliği sağlanmaktadır.
-
Kişisel veri içeren ortamların güvenliği sağlanmaktadır.
-
Kişisel veriler mümkün olduğunca azaltılmaktadır.
-
Kişisel veriler yedeklenmekte ve yedeklenen kişisel verilerin güvenliği de sağlanmaktadır.
-
Kullanıcı hesap yönetimi ve yetki kontrol sistemi uygulanmakta olup bunların takibi de yapılmaktadır.
-
Kurum içi periyodik ve/veya rastgele denetimler yapılmakta ve yaptırılmaktadır.
-
Log kayıtları kullanıcı müdahalesi olmayacak şekilde tutulmaktadır.
-
Mevcut risk ve tehditler belirlenmiştir.
-
Özel nitelikli kişisel veri güvenliğine yönelik protokol ve prosedürler belirlenmiş ve uygulanmaktadır.
-
Özel nitelikli kişisel veriler elektronik posta yoluyla gönderilecekse mutlaka şifreli olarak ve KEP veya kurumsal posta hesabı kullanılarak gönderilmektedir.
-
Özel nitelikli kişisel veriler için güvenli şifreleme/kriptografik anahtarlar kullanılmakta ve farklı birimlerce yönetilmektedir.
-
Saldırı tespit ve önleme sistemleri kullanılmaktadır.
-
Sızma testi uygulanmaktadır.
-
Siber güvenlik önlemleri alınmış olup uygulanması sürekli takip edilmektedir.
-
Şifreleme yapılmaktadır.
-
Taşınabilir bellek, CD, DVD ortamında aktarılan özel nitelikli kişiler veriler şifrelenerek aktarılmaktadır.
-
Veri işleyen hizmet sağlayıcılarının veri güvenliği konusunda belli aralıklarla denetimi sağlanmaktadır.
-
Veri işleyen hizmet sağlayıcılarının, veri güvenliği konusunda farkındalığı sağlanmaktadır.
-
Veri kaybı önleme yazılımları kullanılmaktadır.
Şirket, kanunda, kurul kararlarında belirtilen ve kişisel verilere hukuka aykırı erişimi engellemek için rehberlerde belirtilen teknik ve idari tedbirleri, üçüncü kişilerin kişisel verilere ilişkin siber saldırıya ilişkin teknik ve idari tüm tedbirleri almaktadır. Şirket mevzuata uygun şekilde oluşturduğu veri envanterinin güvenliğini, sistem ve yazılım güvenliğini denetler ve bu konuda yetkili kılınan kişi veya istenilmesi halinde kurula raporlama yapar, kişisel verilerin mevzuatlarda öngörülen şekilde korunmasını sağlar.
10. İlgili Kişi’nin Hakları
6698 sayılı KVKK 11. maddesi 07 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup ilgili madde gereğince, İlgili Kişi’nin bu tarihten sonraki hakları aşağıdaki gibidir:
İlgili Kişi, Şirket’e başvurarak kendisiyle ilgili;
-
Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
-
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
-
Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
-
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
-
Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
-
KVKK’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
-
Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi, yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,
-
İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
-
Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,
haklarına sahiptir.
11. Veri Sorumlusu’na Başvuru ve Başvuru Yöntemi
Veri sorumlusu sıfatıyla KVKK’ya uyumlu bir şekilde faaliyet gösteren Live-Cell Agency, siz değerli veri sahiplerinin haklarına saygı göstermekte ve başvurunuzdaki taleplerinizin yerine getirilmesinde yardımcı olmaya çalışmaktadır. KVKK’nın 11. maddesi uyarınca hazırlanan işbu form ile şirketimize başvurma hakkı, kişisel veri sahibinin doğrudan kendisine aittir.
Üçüncü şahıslar adına yapılacak başvurularda, ilgili şahsı temsile uygun bir vekâletnamenin bulunması gerekmektedir.
KVKK’nın 13. maddesinin birinci fıkrası uyarınca; veri sorumlusu olan şirketimize bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.
Şirketimize yapılacak başvurular, işbu formun çıktısı alınarak;
-
Başvuru sahibinin şahsen başvurusu ile,
-
Noter vasıtasıyla,
-
Başvuru sahibince 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tanımlı olan “güvenli elektronik imza” ile imzalanarak şirketimiz kayıtlı elektronik posta adresine gönderilmek suretiyle tarafımıza iletilebilecektir.
Şirket Bilgilerimiz
-
Ticaret Unvanı: Live-Cell Agency
-
Adres: Emek, MTC Plaza, Bişkek Cd. 125-127, 06490 Çankaya/Ankara
-
Mersis No: 0800053943700021
-
KEP Adresi: livecellagency@hs01.kep.tr
-
Mail Adresi: info@livecellagency.com
-
Web Sayfası: www.livecellagency.com
-
Telefon: 0312 599 04 95
12. Yürürlük
İşbu Politika yayınlandığı tarihte yürürlüğe girer ve internet sitesinden kaldırılana kadar yürürlükte kalmaya devam eder. Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikamız 01.01.2022 tarihlidir. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir.
Bu veri saklama ve imha politikası, Live-Cell Agency'nin KVKK ve ilgili mevzuat çerçevesinde kişisel verilerin korunması, saklanması ve imhası ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Herhangi bir değişiklik durumunda, ilgili değişiklikler işbu politika üzerinde yapılacak ve yürürlük tarihi güncellenecektir.